Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane brązowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli dymki30 g cebuli
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
-
4 czerwone papryki (ok. 250 g każda)
-
250 g ryżu brązowego
-
500 g wody500 g bulionu warzywnego, płynnego
-
12 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
-
10 - 20 g liści natki pietruszki, świeżych
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
682.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1436.3 kJ /
343.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min